Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag: Derfor er det sundt at synge - på rundtur i vores musikalske hjerne

Dato
Torsdag d. 8. juni 2023, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted
Menighedscenteret, Tune Center 17, 4030 Tune

Kom og hør musiker og sundhedsforsker Lasse Skovgaard fortælle om, hvorfor sang og musik påvirker os mennesker så positivt.

DERFOR ER DET SUNDT AT SYNGE
Fællessangen trives i disse år. Vi synger faktisk på livet løs – på tværs af køn, alder og overbevisninger. Vi synger først og fremmest, fordi vi har lyst. Og fordi vi ikke kan lade være. Men hvad siger videnskaben om det at synge? Er det godt for os? Kan man sige, at det ligefrem er sundt at synge? Ja, det er faktisk videnskabeligt bevist!
Foredraget præsenterer på en underholdende måde forskning om sangens - og fællessangens - sundhedsskabende effekter. Undervejs synger vi i fællesskab en række eksempler. Og går hjem sundere, end da vi kom.

PÅ RUNDTUR I VORES MUSIKALSKE HJERNE
Vi har altid vidst, at musik har en særlig evne til at påvirke os – nu ved vi også hvorfor og hvordan! Ny forskning viser, hvordan toner, rytmer og harmonier i forskellige sammensætninger påvirker forskellige centre i hjernen.
Musik påvirker vores følelser. Vi kan blive løftet i stor glæde, vi kan få kuldegysninger langt ned ad nakken, og tårerne kan pludselig trille ned ad vores kinder, når vi hører, spiller eller synger musik.
I foredraget hører vi om, hvordan forskellige virkemidler får musikken til at påvirke os så kraftigt. Vi hører og synger eksempler undervejs og dykker ned i hjernens musikalske krinkelkroge.

Lasse Skovgaard er musiker (organist og sanger), cand.pæd. i musik, PhD i sundhedsvidenskab og forskningschef.

Der er gratis adgang og ingen tilmelding.